Magyar Péter: Teszem, amit tennem kell – exkluzív interjú

Magyar Péter: Teszem, amit tennem kell – exkluzív interjú

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

A magam részéről meg fogom tenni, amit meg kell tennem. Hogy ez mire lesz elég, hányan követnek… majd meglátjuk – így fogalmazott a Magyar Hangnak adott exkluzív interjújában a fennálló rendszerrel szemben az elmúlt időszakban igen kritikus Magyar Péter. Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férje azt mondta, hogy a Fideszen belülről is kapott támogató visszajelzéseket, de nevet nem mond, mert akit megnevezne, annak a karrierjét ezzel tönkre is tenné. 

– Azért a történelem megmutatta, az efféle helyzetek fel tudnak gyorsulni. Kialakul egyfajta hógolyóeffektus, mely pillanatok alatt lavinává nőhet. Tudom, hogy tartanak ettől a kormányban, árgus szemekkel figyelik a folyamatot – mondta.

Magyar Péter szerint kicsit faramuci helyzet, hogy két hete még senki nem ismerte, most pedig az ország nagyobbik része tőle várja, hogy a rendszer megbukjon. – Már most számos eljárást indítottak ellenem, jó eséllyel a következő 5–10 évem azzal telik majd, hogy rendőrségre, ügyészségre és bíróságra járok, előbb tanúként, később talán gyanúsítottként. Tudom, amit csináltam, az felségárulás a szemükben. Azért annál okosabbak, hogy ebben a feszült hangulatban fizikai atrocitás érjen. Legalábbis még így gondolom – fogalmazott.

• Van-e atombombája?
• Egy miniszter korrupciós ügyeiről utalt a minap, mit lehet erről tudni?
• A Fideszen belül is elindult valamiféle erjedés?
• Politikai pályát tervez, jobboldali pártot alapítana?
• Az elmúlt napok eseményei nyomán mit érez, van félnivalója?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 29-ig kapható 2024/8. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!