„Óriási bajban van Magyarország”

„Óriási bajban van Magyarország”

Kertész Balázs közgazdász (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– A szankciók olyanok, mint bokszkesztyű nélkül arcon vágni valakit: fájni fog neked is, de annak még jobban, akit megütöttek. Sőt, valójában nem a szankciók fájnak Európának, hanem az orosz bosszú – erről is beszélt Kertész Balázs közgazdász, a Diétás Magyar Múzsa nevű Facebook-oldal Panamajack néven publikáló szerzője. A szakemberrel a Közgazdaságtan lelkes amatőröknek – Avagy miért nem működik a kapitalizmus Magyarországon? című, nemrégiben megjelent új könyve kapcsán beszélgettünk.

A mostani válság kapcsán elmondta: az Európai Unió rövid távon bajban van, hosszabb távon annyira nincs, miután az EU a világ második legnagyobb gazdasága. –Nem vagyok pesszimista Európa jövőjével kapcsolatban – már ha a politika nem szúrja el rövid távon népszerű, az átalakulást hosszú távon akadályozó, piacellenes intézkedésekkel, mint például az árstopok hosszú ideig történő fenntartása – fejtette ki.

• De vajon mi a helyzet Magyarországgal, miért óriási a baj?
• Van-e olyan hazai iparág, amely segíthet kilábalni a válságból?
• Milyen lépéseket kellene tennie a kormánynak a válság mérséklésére?
• Mi történik akkor, ha végül a vártnál jóval kevesebb uniós forráshoz jut az ország?

A teljes cikket a Magyar Hang október 7-én megjelent, 2022/41. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!