Példakép lehetne, mégis munkáért könyörög

Példakép lehetne, mégis munkáért könyörög

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Evelin egyedülálló, mozgássérült, roma, kisgyermekes nő, aki kétségbeesetten munkát keres. Gödöllőn lakik, egy kis szoba-konyhás albérletben. A 33 éves fiatalasszony korábban a szüleivel élt, szintén bérleményekben, egészen az öregek haláláig.

Aztán jött Józsi, és vele a szerelem. Evelin ekkor már látta – és a családsegítő szolgálat munkatársai is –, hogy baj lesz a lakhatással, a körülmények miatt. Az albérletük ugyanis egy téliesített faház volt, amely nem alkalmas arra, hogy kisgyerek nevelkedjen benne. Viszont csak 30 ezer forintba került havonta, plusz rezsi. Míg a mama kórházban volt, azt intézték, hogy Evelin bemehessen a családok átmeneti otthonába. Veszélyeztetett terhes volt, nem dolgozhatott, így pénze sem volt.

Mert József, miután kiderült, hogy Evelin terhes, lelépett. Azt mondta, fél, hogy a gyerek betegen születik majd. Az anyuka és gyereke, Csilla a családok átmeneti otthonába került. Ott Evelin leérettségizett, szakmát tanult, most a megtakarított pénzéből tartja el magukat. Mivel azonban sehol nem kap munkát, hamarosan az utcára kerülhetnek két és fél éves kislányával.

A teljes cikket a Magyar Hang február 19-én megjelent 2021/8. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!