Petőfi bóbiskol

Petőfi bóbiskol

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőháza előtt 2023. március 15-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Kordonbontással hangolt a Momentum az idei ünnepre. Március 14-én reggel törték át a miniszterelnök város fölé magasodó munkahelye köré vont védvonalat, amely persze hamar visszaépült. Az ellenzéki párt fricskája az egykor hasonlóan akciózó Fidesznek csak akkor ér valamit, ha érezhető lenne mögötte a társadalom széles körének aktív támogatása.

Az idei ünnep lehetőséget adott az ellenzéknek megmutatni: képes becsatornázni a társadalomban kétségkívül jelen lévő elégedetlenséget. Az elszegényedés sokakat fenyeget, az orbáni többletinfláció alaposan megrángatja a társadalmat. Ám a választás óta eltelt időszak azt is megerősítette, hogy magától nem hullanak az ellenzék ölébe a dühös, csalódott emberek szavazatai.

• A Fidesz megadta az esélyt.
• Mit üzent Orbán beszéde?
• Szunnyadoznak a Petőfik.

A teljes cikket a
Magyar Hang március 17-én megjelent, 2023/11. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!