Puzsér Róbert: A hatalom él-hal azért, hogy szítsa a gyűlöletet

Puzsér Róbert: A hatalom él-hal azért, hogy szítsa a gyűlöletet

Puzsér Róbert (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

A turáni átok, hogy magyar a magyarnak az ellensége. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc pedig nem megtörni akarja a turáni átkot, hanem erőműveket szerelni rá, és hatalmat termelni belőle – erről is beszélt Puzsér Róbert publicista, a Magyar Hang rendszeres szerzője lapunknak adott nagyinterjújában.

Úgy véli, mára a rendszer „betonbiztos” lett, „és elsősorban nem az intézmények elfoglalása nyomán, hanem mert az orbánizmus eszmevilága mára beépült a magyarok világnézetébe, gondolkodásába, pszichéjébe”. – Orbán Viktor büszkén megvallja, hogy ne a szavait figyeljék, hanem azt, amit csinál – nos, aki mást mond, mint amit tesz, azt finoman szólva hipokritának, keményebb szóval élve hazugnak nevezik. Csakhogy a magyar ember nem annak látja, hanem „ravasznak” meg „okosnak” – a vezető és a nép mára eggyé vált. Orbán Viktor elvtelensége minden jel szerint a társadalmat is jellemzi – vélte Puzsér Róbert.

Arról is beszélt, „valósággal bűzlenek a tanult szolgaságtól azok az értelmiségiek, akik nagyon tökösek és harcosak voltak az Orbán-rendszerrel annak első néhány évében, amikor az még egészen élhető volt”. – Aztán most, amikor a rendszer egyre elviselhetetlenebb, a légkör egyre fojtogatóbb, ők felpuhultak és szétmállottak, mint a napon felejtett vaj: megtanulták, miként kell a mai Magyarországon megbecsült értelmiségieknek lenniük. Nem fordítva kellett volna ennek történnie? – tette fel a kérdést.

• Fog-e még valaha beszélni Schiffer Andrással?
• Kik azok az egykor „tökös” ellenzékiek, akik mára felpuhultak? 
• Hogyan lehetne hozzáfogni az egymást gyűlölő táborok közti árkok betemetéséhez?
• Mikor fordulna szembe a magyar társadalom a jelenlegi hatalommal?
• Melyik Star Trekben szereplő lényhez hasonlít a NER?
• Mi a munkamegosztás Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc között?
• Mi az alternatíva azoknak, akik sem a kormányfőt, sem a DK elnökét nem kedvelik?
• Milyen feltétellel indulna 2024-ben is a főpolgármesterségért?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 14-én megjelent, 2023/15. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!