Szomorkás happy end: lett háza a négy pálfai árvának

Szomorkás happy end: lett háza a négy pálfai árvának

A pálfai Búzás család (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Búzás Ricsi tavaly, amikor először jártam náluk, 10 éves volt, Ketrin 13, Zoli 16, Evelin pedig még éppen nem töltötte be a 18-at. Ez azért fontos, mert amikor végleg árvák lettek, még egyikőjük sem volt nagykorú. Az anyjukat hat évvel azelőtt vesztették el, az apjuk tavaly áprilisban hunyt el, tüdőrákban. Szinte biztosnak tűnt, hogy nevelőszülőkhöz kerülnek, végül azonban összefogással sikerült megoldani a helyzetet: Evelin nagykorú barátja vette gyámság alá őket. 

A házuk életveszélyes állapotban volt, a helyzetet tovább rontotta egy durva csőtörés is. A megoldást egy új ház jelenthette volna. Ezen a ponton léptek a történetbe Önök, az olvasóink. Tavalyi cikkünk megjelenése után ha kaotikusan is, de özönleni kezdtek a felajánlások és a küldemények. Ennek hála a gyerekek fel tudták újíttatni a házukat. Szépen éldegélnek, „most tanulják az élet apró betűs részeit”.

A teljes riportot, benne az árvák történetét a Magyar Hang április 23-án megjelent 2021/17. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!