Mi lesz itt? Világi Oszkárt oligarcházzák a kormánypropagandát vivő lapban

Mi lesz itt? Világi Oszkárt oligarcházzák a kormánypropagandát vivő lapban

A DAC szurkolói (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Csak kapkodja a fejét az egyszeri olvasó, ha a magyar kormány által bőkezűen finanszírozott, és minden másban a magyar kormánypropagandát toló Körkép.sk friss cikkeit olvassa a magyar adófizetők által még bőkezűbben finanszírozott dunaszerdahelyi DAC klubról. Január végén a következő címmel jelent meg egy írás náluk: Újabb tehetséges játékos menekül a teljesen szétvert és magyartalanított DAC-ból. Valami nagyon nincs rendben a klub háza táján. Belül még keményebb állításokat fogalmaztak meg: „Világi Oszkár klubtulajdonos és futballhoz nem értő ügyvezető igazgató veje, Jan Van Daele mostanra teljesen szétverte az egykor szebb napokat látott csapatot. A szurkolók háborognak, elégedetlenek, a nézőszám megcsappant. Ahelyett, hogy a bajnoki címért küzdene, a DAC-nak azért is izgulnia kell, hogy a felsőházban maradjon.” (A cikket azóta törölték, de itt elolvasható.)

Jó nagy gond van tehát a felvidéki klubnál, ami miatt a szurkolók mellett leginkább a magyar államnak kellene aggódnia, hiszen súlyos euró-tízmilliókkal támogatta a dunaszerdahelyi futballt. Világinak nem ez az első vállalkozása, amely a bőséges állami támogatás ellenére sem képes hosszú távon elfogadható teljesítményt produkálni. Még egy erős mondat egy másik cikkből, a felkészülési mérkőzésen elszenvedett hazai vereség után: „Hogy lesz ebből felsőosztály? Hogy lesz ebből nemzetközi kupaindulás? Hogy lesz ebből bajnoki címért való küzdelem? A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár oligarcha ugyanis ilyen elvárásokkal bolondította a szurkolókat.”

Efféle kritika korábban nem volt jellemző a Fidesz narratíváját teljes gőzzel harsogó médiumokra. Kilövési engedélyt adhattak a Mol vezérigazgató-helyettesére, vagy mi más oka lehet, hogy Világi Oszkárt nyíltan oligarchának lehet nevezni a fideszes sajtóban, és nyíltan lehet kritizálni azt a klubot, amelynek a lelátóján a teljes magyar kormány megfordult már?

• Nem csak a DAC-nál vannak gondok.
• Novemberben adtak utoljára fizetés Erdély legnagyobb futballakadémiáján.
• Miben hasonlít a Sepsi OSK története az erdélyi sajtótrösztére?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!