Hatalmas Fradi-bravúr Glasgow-ban!

Hatalmas Fradi-bravúr Glasgow-ban!

Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa gólt szerez a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó-Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án (Fotó: MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetedszer próbált meg a Bajnokok Ligája főtáblájára jutni a Ferenváros szerda este, és nem ígérkezett könnyűnek a feladat, mert az UEFA-koeficiens alapján a legerősebb lehetséges ellenfelet, a skót Celticet kellett ehhez legyőznie. Ráadásul a glasgow-i Celtic Parkban, nézők nélkül szervezett egyetlen találkozón kellett kiharcolni a harmadik selejzetőkörébe jutást. Érdekesség, hogy mindkét csapat színe zöld-fehér, és még soha nem találkoztak egymással tétmérkőzésen.

A Ferencváros egy hete, ahogy arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája selejtezőkörének első fordulójában váratlanul könnydén lépett túl a svéd bajnokon, 2–-0-ra verve a Groupama Arénában a Djurgarden együttesét.

Az összecsapás jól indult a Fradinak: a hetedik percben Sigér Dávid jó húsz méterről rábombázta és hatalmas gólt lőtt a hosszúba. Jó előjel ez a válogatott számára is, ugyanis a középpályás egy nappal a skóciai indulás előtt kapta meg Marco Rossi magyar szövetségi kapitány meghívóját a Törökország és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-találkozókra.

A 27. percben jött az első sárgalap, a skót csapat játékosa, Elhamed kapta, aztán  negyvenedikben a fradista Harakin is besárgult. Az első félidő végére eleredt az eső is, a Fradi kicsit beszorult a saját térfelére, de vagy védett Dibusz, vagy pedig elkerülte a lövés a kaput. Sokatmondó statisztika, hogy az első félidőben a skótoknak tizenöt kapura lövési kísérletük volt, a magyaroknak egy, mégis 0-1-et mutatott az eredményjelző.

A második félidő is komoly esőben kezdődött, és mindjárt egy magyar sérüléssel: Botkát egy önfeláldozó becsúszás után kellett ápolni. A Celtic nyomása a második félidő nyolcadik percében érett góllá: Christie lövése megpattan a menteni akaró magyar védő fején és Dibusz tehetetlen: 1-1.

Az 58. percben már a magyar kommentátor is gólt látott, de a skótok földről felpattanó labdája végül a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. Rá alig egy percre Dibusz védett nagyot, és látszott, hogy nagyon elfogyott a Fradi a második félidőre. A 63. percben a skótok még szereztek egy gólt – szerencsére hajszálnyi lesről –, de aztán az egyre nagyobb vízben enyhült a nyomás a magyar kapun.

Igaz, támadásban a Ferencváros is alig jutott fel a skót kapuig, de aztán mégis: a hetvenötödik percben Sigér kétségbeesetten előrevágott labdájával Tokmac elfutott, megnyerve a versenyfutást a védőjével és begurította Barkasz kapujába a második vezető gólt – nem gyakran fordul elő, hogy a Fradi a mérkőzés összes valamirevaló helyzetéból gólt szerez! Az utolsó percekben hősiesen védekezett a Ferencváros, ráadásul a rendes játékító után még öt percet hosszabbított a bíró. 

Ebben már nem született gól, így megtörtént az, ami 1972 óta nem: egy magyar csapat kiverte a nemzetközi kupából a Celticet! A Ferencváros hatalmas meglepetésre a Bajnokok Ligája következő, harmadik körében folytatja, de a vesztes sem szorul ki a nemzetközi porondról, az Európa-ligában játszik tovább.

Bajnokok Ligája, sejeltező, 2. forduló
Glasgow, Celtic Park, zárt kapuk mögött. V: Lindhout (holland)

Celtic–Ferencváros: 1–2 (0–1) - gól: Christie (53.) ill. Sigér (7.), Nguen (75.)

Celtic: Barkasz – Elhamed (J. Frimpong, 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, M. Elyounoussi – Ntcham. Vezetőedző: Neil Lennon
Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér Haratin, Somália – Nguen (Skavrka, 80.), Isael (F. Boli, 71.), Uzuni (Dvali, 86.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov