„Ilyen időjárási körülmények között még életemben nem dirigáltam csapatot” – negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

„Ilyen időjárási körülmények között még életemben nem dirigáltam csapatot” – negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

Parkes Rebecca, a magyar válogatott új-zélandi születésû játékosa (j) és az új-zélandi Kate Enoka a nõi vízilabda tornán, a negyeddöntõjébe jutásért játszott mérkõzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vélhetően igaza volt Bíró Attila szövetségi kapitánynak, amikor megfogalmazta elvárását a női vízilabda-válogatott következő, Új-Zéland elleni vb-nyolcaddöntővel kapcsolatban: „Kötelező győzelem!” Ugyanakkor annyit hozzátett, játékosaitól tökéletes koncentrációt, négy negyeden át tartó fegyelmet vár, valamint azt, hogy a remélt olaszok elleni negyeddöntőre gyakorolandó figurákat betanulja majd a csapat.
 
Nos, Keszthelyi Ritáék még túl is teljesítették a kapitány elvárásait, hiszen a fentiek mellet tökéletesen gyakorolhatták az emberhátrányos védekezést is, ugyanis a brazil, kubai bírókettős meglehetősen sűrűn állította ki a magyar játékosokat. Némi túlzással azt is mondhatnánk, hogy túlzott gólörömért is el kellett hagyniuk a medencét… Ezek alapján nyílván már kiderült mindenki számára, a nagyon lelkes, ám tudásban messze a magyar válogatott mögött járó új-zélandiak egy pillanatra sem tudták megnehezíteni a mieink dolgát, akik már a nagyszünetben ötgólos különbséggel vezettek, míg a végére 17-6-ra győztek, és bejutottak a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé.

Horváth Brigitta, a magyar és Emmerson Houghton, az új-zélandi válogatott játékosa a nõi vízilabda tornán, a negyeddöntõjébe jutásért játszott mérkőzésen

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Ilyen időjárási körülmények között, mint viharos szél, párás levegő és időnként szakadó eső, még életemben nem dirigáltam csapatot, de így is sikerült realizálnunk a két válogatott közötti különbséget. Annak ellenére, hogy ellenfelünk igencsak harcos csapat benyomását keltette, a bírók nem igazán adtak számunkra emberelőnyt. No, mindegy, bent vagyunk a negyeddöntőben, ahol következik az első igazi értékmérő az olaszok ellen, és az olimpiai ezüstérmes legalább olyan erős gárda, mint az az orosz csapat, akitől simán kikaptunk a csoportküzdelmek során. De nem adjuk fel, valóra akarjuk váltani az álmainkat” – mondta az MTI-nek Bíró Attila a találkozót követően.

 A folytatás tehát hétfőn, közép-európai idő szerint 11.30-tól az olimpiai ezüstérmes Olaszország ellen.

Eredmény, vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország–Új-Zéland 17–6 (4–2, 4–1, 4–1, 5–2)
Gólszerzők: Keszthelyi 4, Leimeter 3, Szilágyi, Vályi, Gurisatti 2-2, Parkes, Rybanska, Illés, Tóth-Csabai 1-1, illetve Houghton, McDowall 2-2, Doyle, Howarth 1-1.