Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazolt

Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazolt

Szoboszlai Dominik a magyar U19-es válogatott Koszovó elleni mérkőzésén 2018. október 13-án. A jelenlegi magyar foci egyik legnagyobb ígérete már évek óta külföldön játszik, jelenleg még az osztrák FC Red Bull Salzburgot erősíti (Forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Salzburgból Lipcsébe igazol Szoboszlai Dominik futballista – derült ki csütörtök délután. A testvérklub szintén a Red Bull tulajdonában van, a Blikk úgy tudja, hogy 20 millió eurót (7,1 milliárd forintot) és különböző bónuszokat fizet a lipcsei klub osztrák „testvércsapatának”. Ugyanakkor, mint a Hvg.hu megjegyezte, csak annyiról van szó, hogy az energiaitalos cég pénzt tesz egyik zsebéből a másikba. Úgy tűnik viszont, Szoboszlai lehet minden idők legdrágább magyar focistája.

Korábban azt rebesgették, Szoboszlait csábítgatta az Arsenal, a Real Madrid és a Bayern München is, ő viszont végül az RB Leipzig mellett döntött. A Lipcse a bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll a Bayern mögött, és mindketten egy ponttal vannak lemaradva a Bayer Leverkusen mögött.

A Magyar Narancs karácsonyi számának adott egy interjút Esterházy Mátyás labdarúgóügynök, akinek az ügynöksége képviseli jelenleg Szoboszlait. Esterházy célként azt fogalmazta meg, „hogy Dominik olyan klubban tudjon játszani a karrierje során valamikor, amelynek esélye van a Bajnokok Ligája megnyerésére. Az a célunk, hogy eljusson Európa top 10 csapatának egyikébe – minden döntésünket ennek szellemében hozzuk meg.”