Kósa Lajos mindenkit megnyugtatott, a Liu fivérek magyar színekben fognak versenyezni

Kósa Lajos mindenkit megnyugtatott, a Liu fivérek magyar színekben fognak versenyezni

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség újraválasztott elnöke a Mandinernek adott interjújában leszögezte: „a Liu fivérek magyarok. Magyar színekben versenyeztek és magyar színekben fognak versenyezni. A magyar himnusz dobogtatta meg a szívüket és az FTC versenyzői ma is”. 

A kérdés azért merült fel, mert Csang Csing Lina volt szövetségi kapitány visszaköltözik Kínába, a Liu fivérek pedig úgy döntöttek, hogy edzőjükkel tartanak és Kínában folytatják a felkészülést. Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók ezek szerint magyarként folytatják a versenyzést. 

Kósa Lajos szerint a szövetségi kapitány távozásával komoly veszteség érte a válogatottat, de szerinte de ettől függetlenül egy kitűnő szakmai vezetés van itthon. Ami a Liu fivérekkel kapcsolatos aggodalmakat illeti, bár volt már arra példa, hogy a sportág kiemelkedő alakja állampolgárságot váltott, de „Sanyi és Ádó esetében azonban ez nem áll fenn”. – Sőt, én azt is jeleztem Linának, hogy szerintem lesz még olyan idő, amikor ő újra Magyarországon dolgozik majd– tette hozzá. Végül emlékeztetett arra, hogy jó néhány évvel ezelőtt, kisebb korukban ugyancsak Kínában edzettek a testvérek.