Czeglédy Csaba: Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget

Czeglédy Csaba: Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget

Czeglédy Csaba az induláshoz szükséges ajánlásokkal (Forrás: Czeglédy Csaba/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét vádolja az ellenzék elárulásával Czeglédy Csaba – derült ki a DK-a politikus Facebookon közzétett bejegyzéséből, amelyben húsz pontban értékelte a választás eredményét. Czeglédy egyéni jelöltként Szombathelyen alulmaradt fideszes kihívójával szemben.

Többek közt arról írt, nem egyenlő és nem tisztességes versenyben kellett a Fidesz jelöltjeivel szemben megmérkőzniük. – Egy végtelenül torz választási rendszerben folyt a küzdelem, miközben a választókra folyamatosan ömlött az adófizetők pénzéből működtetett propagandából a töménytelen hazugság – írta. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, Szombathely és térsége a négy azon választókörzet egyike a 106-ból, ahol a Fidesz nem erősödött a négy évvel korábbi támogatottságához képest. A kudarccal kapcsolatban saját felelősségét abban látta, hogy még többet kellett volna dolgoznia, mert „mindig lehet még többet tenni”. 

 

– Megdőlt az az elmélet, hogy össze lehet adni a négy évvel ezelőtti, különböző ellenzéki pártokra leadott szavazatokat, ugyanis a 2018-as eredmény szerint ez alapján 47% körül kellett volna szerepelnem (40,23%-ot kaptam). Az is látszik, hogy a Jobbik volt szavazói nem kértek az alapvetően baloldali ellenzéki összefogásból – vélte. Hozzátette azt is: „Fontos tanulság, hogy ne keressük tovább a kiábrándult fideszes szavazókat. Nincsenek kiábrándult fideszesek”.

Az előválasztásról úgy fogalmazott: szükséges, innovatív és népszerű volt. – Azon lehet vitatkozni, hogy a miniszterelnök-jelölt választásra szükség volt-e, és ha igen, kellett-e vagy sem kétfordulós választás, azonban badarság minden olyan állítás, hogy el volt csalva a második forduló – jelezte. Ugyanakkor szerinte Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, egyben Budapest főpolgármestere, „elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak”. – Azonban ne hánytorgassuk már fel utólag Márki-Zay Péternek, hogy élt a lehetőséggel. Momentuma volt abban a pár hétben, nagy kár, hogy nem tudta tavasszal megismételni. Az a személyes teljesítménye volt, hogy előbb lenyomta Jakab Pétert, majd visszalépésre késztette Karácsonyt, majd legyőzte végül – sajnos – Dobrev Klárát. Érzékelhetően népszerűvé vált abban pár hétben, és tényleg főleg a fiatalok körében – írta.

– Bár minden egyre drágább, van még valamennyi pénz az emberek zsebében, így az olcsó hús, olcsó fűtés ígérete hatott. Ahogyan a béke és biztonság ígérete is. A kitört háború szintén a Fidesz malmára hajtotta a vizet. Az emberek inkább elhitték Orbánnak, hogy megvédi a magyarokat, mint a nem integráló személyiségű MZP-nek, aki ráadásul kimondta azt az (ön)gyilkos mondatot, amire a Fidesz pillanatok alatt felépítette a kampányát. Az utolsó hetekben a terepen már csak magyarázkodtam: nem, nem küldünk katonákat Ukrajnába, nem zárjuk el a gázt – írta a politikus. Végül többek közt arra is kitért, nem volt kormányváltó hangulat. – Én utoljára ezt az előválasztás idején éreztem. Régen volt. Az emberek többségének jó az, ami most van. Ezt tiszteletben tartom, bár meggyőződésem, hogy keserű lesz az ébredésük – vélte. 

A hétvégén Gyurcsány Ferenc DK-elnök is értékelte az ellenzék számára lesújtó választási eredményt, erről itt írtunk.