Kormánypárti intézettől kapott sajtódíjat Bayer Zsolt

Kormánypárti intézettől kapott sajtódíjat Bayer Zsolt

Bayer Zsolt (Képernyőfelvétel: HÍr TV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája vehette át az ez évi, a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat csütörtökön Budapesten – számolt be róla az MTI.

Boros Bánk Levente, a központ igazgatója a díjátadón mondott méltatásában közölte: Bayer Zsolt háborús időben és sorsdöntő választási évben veheti át a díjat, amikor „stabil viszonyítási pontokra és az értékekért kiálló frontharcosokra van szükség”. Bayer Zsolt olyan újságíró, aki „akkor szólal meg, amikor kell, és oda címezi szavait, ahova kell” – fűzte hozzá. Ismertetése szerint a díjazott nevéhez több ezer publicisztika, 26 kötet, illetve kilenc film és sorozat kötődik.

Boros Bánk Levente azt mondta, Bayer Zsolt a megszólalásaival nem támad, hanem véd, a nemzeti oldal közösségét nem megosztja, hanem összetartja, és „háborús időkben nincs is másra szükségünk”.

Bayer Zsolt a díjat megköszönve a többi között arról beszélt, hogy kollégáktól díjat kapni, a „világ legjobb érzése”. Szólt arról is, hogy az újságírás, azon belül pedig a publicisztika eleve értékválasztás kérdése. Egyúttal a független-objektív újságírást a legnagyobb hazugságnak nevezte, amit szerinte a nemzeti oldallal szembenállók csak azért találtak ki, hogy leplezzék, kiknek a szolgálatába állnak. Kölcsey Ferenc szavait is idézve a publicista kijelentette, újságot írni is csak Magyarországért érdemes, majd kiemelte, ha az identitás elvész, akkor minden elvész.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója felidézte, a díjat azért alapították, hogy a minőségi és szabad, nemzeti-konzervatív sajtó kiemelkedő teljesítményeit elismerjék. A Médianéző Központ díját tavaly Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és Villányi Károly, a Mediaworks hírcentrumának főszerkesztője kapta.

„A megbízóiddal együtt fogsz eltakarodni”

Bayer Zsolt munkásságát ellenzéki oldaláról leginkább agresszív, trágár stílusa miatt szokták bírálni. Például amikor civil tiltakozók jelentek meg pár éve egy parlamenti ülésen, úgy fogalmazott: „ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.” 

Bayertől idézhető akár szerdai írása is, amelyben Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének üzenve jelentette ki: Az összes létező kapcsolatoddal és a megbízóiddal együtt fogsz eltakarodni a picsába”. Ugyanebben az írásában a pár hónapja elhunyt, melegségét nyíltan vállaló Homonnay Gergely íróról, DK-közeli politikai aktivistáról pedig úgy fogalmazott: „A Homonnay meg nem megy ki a Pride–ra. Minden a helyére kerül”.