12 ember tévedésből hatszoros adag covidoltást kapott Budapesten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu információi szerint a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben összesen 12 oltakozót úgy oltottak be a covid ellen, hogy előtte elfelejtették felhígítani az ampullában lévő oltóanyagot. Emiatt a hatóanyag hatszorosát fecskendezték az érintettek karjába. Bár nem írják, egyértelmű, hogy Pfizer-vakcináról van szó, hiszen azt kell hígítani. 

Az eset emberi mulasztásból történt: az egyik egészségügyi dolgozó elfelejtette felhígítani a vakcinát. A 24.hu megkérdezte az esetről az Országos Kórházi Főigazgatóságot, akik megerősítették az értesülést, és azt írták, hogy (nem részletezett) intézkedéseket tettek az ügyben.

Emellett azt is közölték, hogy a 12 érintett személy állapotát figyelemmel kísérik, de eddig a szokásos oltási reakciókon túl nincsen semmi bajuk. Korábban egy szombathelyi férfit oltott be a háziorvosa ugyanígy tévedésből, neki sem lett különösebb baja.

Sehol a világon nem okozott senkinél súlyos egészségkárosodást a véletlenül túladagolt oltás. Ez egyértelműen arra utal, hogy a vakcina biztonságos.