135-ször használta volt anyósa bankkártyáját engedély nélkül egy győri férfi

135-ször használta volt anyósa bankkártyáját engedély nélkül egy győri férfi

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki volt anyósának bankkártyáját 135 esetben használta engedély nélkül, több mint 4,1 millió forintos kárt okozva – számolt be róla az ügyészség a honlapján.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 44 éves férfi 2007. évben kötött házasságot és feleségével együtt anyósa győri ingatlanába költözött. A házassága megszűnését követően, 2009. évben volt felesége ugyan elköltözött az ingatlanból, a férfi azonban lakhatási nehézségeire hivatkozással 2020. év végéig ott maradt. Ezen időszak alatt a férfi 135 esetben használta engedély nélkül volt anyósa bankkártyáját készpénz felvételekhez, vásárlásokhoz, sportfogadásokhoz. Ezzel a sértettnek összesen 4.155.006 forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfit információs rendszer felhasználásával, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg. A büntetési tétel egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Címkék: Győr, bankkártya