Háromszorosára emelik a médiahatóság elnökének fizetését, havi négymillió fölött fog keresni

Háromszorosára emelik a médiahatóság elnökének fizetését, havi négymillió fölött fog keresni

NMHH (Forrás: NMHH Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Piaci körülmények között elképzelhetetlen mértékű fizetésemelést javasol az Országgyűlés – kormánypárti többségű – törvényalkotási bizottsága a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetőinek – szúrta ki a parlament honlapjára felkerült javaslatot a 24.hu. Az indoklás egyszerű és tömör: időszerűvé vált az érintettek illetményének rendezése.

A javaslat szerint az NMHH-t vezető Karas Monika bére ezzel havi négymillió forintra nőne augusztustól. Eddigi vagyonnyilatkozatában még valamivel kevesebb mint 1,3 milliós fizetés szerepelt, az új bére így háromszorosa lenne a réginek. A számítás módja pedig a következő: a jegybankelnök (jelenleg havi ötmilliós) bérének 80 százaléka. Az elnök emellett miniszteri juttatásokra jogosult, ez a hivatali lakástól a személyes gépkocsihasználatig terjed. Karas Monika a médiatanács elnökeként további 400 ezer forint tiszteletdíjra számíthat, a médiatanács tagjai pedig – akiket egytől egyig a Fidesz jelölt a tisztségre – fejenként havi 1,6 millió forintra.

Az NMHH-elnök fizetésével együtt a médiahatóság főigazgatójáét is jelentősen emelnék, Aranyosné Börcs Janka az elnök fizetésének 60 százalékára lesz jogosult a javaslat alapján, ez havi 2,4 millió forintnak felel meg.

A fizetésemelést is

tartalmazó javaslatot a médiatörvény módosításához nyújtották be. Hétfőn

délután még vitáznak róla röviden a parlamenti képviselők, kedden pedig már el

is fogadhatják. Kétharmados törvényről van szó, de ez egyáltalán nem akadály a

kormánypártoknak, hiszen rendelkeznek ekkora többséggel az Országgyűlésben.