Nem fogadta el a békejobbot Baján a Fidesz képviselője

Nem fogadta el a békejobbot Baján a Fidesz képviselője

Nyirati Klára (Fotó: Sikeres Bajáért Egyesület)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyirati Klára, Baja összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere, aki kétfős ellenzéki többségű testületet irányíthat a következő öt évben, társadalmi megbízatású alpolgármesternek kérte fel a várost eddig irányító Fidesz egyéni körzetből bejutott helyi képviselőjét, Zöld Lászlónét, ám az nem fogadta el az ajánlatot.

A visszautasítást bejelentő közleményében – amelyet a 444.hu idézett – Nyirati azt írta: „Azért kértem fel Zöldnét, mert szakítani akartam azzal a háborús gondolkodással, ami városunk életét jellemezte az elmúlt 13 évben.” De a gesztus nem talált viszonzásra, a Baján ellenzékbe szorult Fidesz azonban elutasította a feléjük nyújtott békejobbot.

„Fontosnak tartottam e gesztussal jelezni, hogy a politikai ellenfél az nem ellenség, a Fidesz szavazói pedig ugyanúgy részei városunknak, mint akik az összefogás jelöltjeire voksoltak. Városunkban nincsenek hazaárulók, mindenki a saját legjobb meggyőződése alapján szavazott úgy, ahogy. Sajnálom a Fidesz döntését, de tudomásul veszem.”

Manipulált fotókat közölt a bajai ellenzéki jelöltekről a Bácskai Napló | Magyar Hang

Baján is felpörögni látszik az önkormányzati választási kampány, amelyben a város ingyenes terjesztésű önkormányzati lapja, a Bácskai Napló is részt vesz. Ahogy arról Dani Gitta ellenzéki képviselőjelölt Facebook-oldalán beszámolt, az újságban az ellenzéki jelöltek fotóit eltorzították, előnytelenül retusálták.

Az elutasítás után végül két alpolgármester lesz Baján, a többségi ellenzéki frakcióban ülő Hajdú Miklós és László Károly. Felhívtam Zöld Lászlónét és megkérdeztem tőle, hogy miért utasította el a felkérést, de ő, bár az érdeklődést megköszönte, nem kívánt nyilatkozni.