Orbán Viktor Erős Pistás szaloncukrot nassol: Kétszer fog csípni, miniszterelnök úr!

Orbán Viktor Erős Pistás szaloncukrot nassol: Kétszer fog csípni, miniszterelnök úr!

Orbán Viktor és az Erős Pistás szaloncukor (fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány napja futott körbe a neten az idei karácsony igazi különlegessége, az Erős Pistával ízesített szaloncukor. A felháborodás vegyes kíváncsiságnak köszönhetően az évtizedek óta kapható csilis csokoládéra hajazó édesség komoly reklámot kapott. Nem maradt ki a rajongók közül a miniszterelnök sem. Orbán Viktor kedden próbálta ki a pikáns finomságot, a nassolást pedig „Erős Pista. Erős Magyarország // Strong Steve. Strong Hungary” felirattal a Facebook-oldalán meg is osztotta a néppel, amely cserébe változatos gondolatokkal ajándékozta meg a kormányfőt.

– És ami még ennél is fontosabb...erős hit, erős teljes és visszavonhatatlan odaadás, erős hazafi és az erős család támogatója – írta egy kommentelő. Véleményét egy lengyel rajongó is osztotta, aki a csokis képhez azt írta, „hitünk igazi védelmezője”. Kisvártatva a belpolitikai értelmezés is felbukkant: „Erős Pista, erős nemzet, gyenge ellenzék! Magyarország, én így szeretlek!” Mást merész asszociációra ösztönözte a desszert látványa: „Az Erős Pistáról nekem Lovas István jutott eszembe, aki valóban erős volt és az igazságot terjesztette.”

Hiába az ellenállhatatlan édesség, hamar megjelentek az ellendrukkerek is. – Kicsit erősödhetne a forint is – próbálkozott szerényen egy visszafogott kritikus. Akadt persze, aki nem hagyott helyet a feltételes módnak: „Erős Pista, gyenge forint”. Mások az egészségügyi kockázatokra hívták fel a figyelmet: „Kedves miniszterelnök úr!!! Jó étvágyat!!! Egyen nagyon sokat!!! Mint Németh úr..... Vagy többet...” – utalhatott Németh Szilárdra, a Fidesz alelnökére egy kommentelő. Szintén az élettani hatásokra kérdezett valaki más: „A gerince is erősödik tőle Miniszterelnök Úr?”

A legkomolyabb figyelmeztetés azonban, amelyre feltűnően sokan gondoltak, nem a csokira, inkább a paprikára vonatkozott. – Kétszer fog csípni, miniszterelnök úr!