Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Schiffer András: Az elmúlt két évben az ellenzék „hozzádékásodott” a DK-hoz

Szerző: | 2020. március 04., 18:09 | Belföld

Schiffer András (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lesújtó véleményt közölt az LMP egykori társelnöke a teljes ellenzékről és az összefogás, illetve az egy lista, két lista körüli vitákról.

HIRDETÉS - AIP

– Az elmúlt két évben az összes többi ellenzéki formáció hozzádékásodott a DK-hoz és ez legalább annyira dicséri a volt miniszterelnök kvalitásait, mint a vetélytársak mérhetetlen ostobaságát. No meg persze az orbáni polarizációs stratégia sikerét – írta közösségi oldalán Schiffer András. Szerinte Gyurcsány Ferencnek teljesen igaza van, közös ellenzéki lista kell. Sőt, az volna a legegyszerűbb, egyben költségkímélő és becsületes megoldás, „ha valamennyien egyetlen O1G-pártban egyesülnének, de felőlem be is léphetne az összes többi a DK-ba”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az egykori politikus ezúttal azért nyilvánított véleményt mert Czeglédy Csaba az „ő szellemét látta lebegni” Ungár Péter felett, amikor az LMP politikusa az ATV-ben bírálta Gyurcsány Ferencet. Márpedig ő – mint írta is – ezúttal Gyurcsány Ferenccel ért egyet.

Schiffer András szóvá tette azt is, hogy eltűntek az érdemi véleménykülönbségek az ellenzéki oldalon, a DK-n kívüli ellenzék tökéletesen reflektálatlan a 2002 és 2010 közötti kormányzati politika tartalmára. Elismerte, hogy lehet Ungár Péternek súlyos vitája a DK-val, pártjának viszont szerinte jellemzően csak akkor, ha nem kapnak meg egy „nyerhető” körzetet, vagy alpolgármesteri posztot. Kapott azért a többi párt is.

– Önfeladásban persze a neoJobbik az LMP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le – írta. Az MSZP kapcsán pedig csak úgy fogalmazott, hogy a szocialisták és a DK egylényegűségét pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint Czeglédy Csaba mozgása a két párt között.

Schiffer Andrásnak és Vágó Gábornak is fizet az LMP-frakció | Magyar Hang

A második legkisebb létszámú, hatfős képviselőcsoport összesen 220 millió forintnyi szerződést kötött 2018 májusa óta.

Schiffer András kifejtette véleményét arról is, hogy az általa csak „O1G-koalíciónak” nevezett ellenzék összefogás 2022-es győzelme esetén semmi sem fogja megakadályozni a 2010 előtti liberális hegemónia restaurálását. – Én mindenesetre biztosan nem állok útjában a legteljesebb ellenzéki összefogásnak, kíváncsian várom a House of Cards magyar verzióját, a szavazatom pedig a Kutyapárté – fűzte hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: DK, ellenzéki összefogás, Gyurcsány Ferenc, LMP, MSZP, Schiffer András


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest