Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: Idén elkezdődhet a hármas metró klimatizálása

Szerző: | 2020. március 13., 06:00 | Belföld

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó eséllyel már az idén megkezdődhet a hármas metró szerelvényeinek klimatizálása – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Karácsony Gergely. A főpolgármester szavai szerint biztosan nem fogják tudni a több mint 200 metrókocsit ebben az évben megcsinálni, de a munkákat el fogják kezdeni.

HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely az interjúban beszélt arról is, benne nem merült fel, hogy miniszterelnök-jelölt legyen a 2022-es ellenzéki kormányfői előválasztáson, de tudja, hogy másokban igen. Elmondta, hogy győzködik-e, illetve véleménye szerint miként tudna az ellenzék parlamenti választást nyerni.

A főpolgármester több aktuális budapesti téma kapcsán is megszólalt, így például a nagy vihart kavart Szabad Tér Színház ügyében. Válaszolt arra a kérdésre is, hogy zsarolta-e ebben az ügyben a Demokratikus Koalíció, mint ahogyan az a hírekben megjelent.

Nagypolitikai témákat érintve Karácsony Gergely az interjúban beszélt arról, hogy milyen személycserék lesznek amiatt, hogy két budapesti szocialista polgármester átült a DK-ba, illetve mennyire folyik bele a pártok közötti vitába. Elárulta, legitim vitának tartja-e azt, hogy Gyurcsány Ferenc személye hol lesz az ellenzéki együttműködésben.

A fővárosi ügyeknél maradva kiderült, hogy mikor lehet az általa a kampányban beharangozott „Tiborcz-adó”, ahogy beszélt arról is, mennyire fájt neki, hogy Vitézy Dávid egy kormányzati szerv vezetését vállalta el a BKK helyett. Elmondta, hogy fenntartható-e a jelenlegi színvonalon a színházi élet, illetve milyen lehetőségei vannak a fővárosnak, ha a Városligetben megjelennek a munkagépek. Szóba került a Biodóm, valamint az iparűzési adóval kapcsolatos kormányzati tervek is.

A válaszokat megtalálják a Magyar Hang legfrissebb, március 13-án megjelent 2020/1. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És hogy mit talál még a 2020/11. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Biodom, ellenzéki összefogás, főpolgármester, főváros, Gyurcsány Ferenc, hármas metró, Karácsony Gergely, klimatizálás, Liget-projekt


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest