Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Soros György szerint Orbán egy diktátor

Szerző: | 2020. május 11., 22:19 | Belföld, Külföld

Orbán Viktor és Soros György találkozója 2011-ben. Forrás: Pelsőczy Csaba / kormany.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soros György magyar származású amerikai üzletember a koronavírus-járvány hatásairól beszélt egy interjúban, amely a Project Syndicate-en jelent meg, és magyar nyelven az Index szemlézte. Ebben az interjúban a magyar miniszterelnökről azt mondta: „Orbán a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet kihasználva nevezte ki magát diktátorrá”.

HIRDETÉS - AIP

A milliárdos szerint a magyar parlament jelenleg csak azért ülésezik, hogy automatikusan jóváhagyja Orbán rendeleteit, amelyek szerinte sértik az európai jogokat.

Az interjúban Orbán említésén kívül még kétszer használta Soros a diktátor szót. Egyszer, amikor arról beszél, hogy együtt érez a kínaiakkal, akik Hszi Csin-ping diktátor elnyomása alatt élnek. Egyszer pedig akkor, amikor az USA elnökéről, Donald Trumpról beszélt, aki szerinte szívesen lenne diktátor maga is. Soros szerint Trumpot csak az gátolja meg ebben, hogy az Egyesült Államokban élő emberek még mindig tisztelik az ország alkotmányát.

Ez ugyanakkor a magyar származású üzletember szerint nem azt jelenti, hogy az USA jelenlegi elnöke nem is fog ezzel próbálkozni.

Az EU kapcsán már korábban is hangot adott a nyugtalanságának Soros, aki ebben az interjúban is beszélt arról, hogy aggódik az Európai Unió túléléséért. Szerinte ez egy befejezetlen unió, amely még mindig csak a soha be nem fejeződő megalakulási fázisában jár. Az EU ezen kívül azért is sokkal sebezhetőbb az USA-nál, mert a jog uralmára épül és az igazságszolgáltatás malmai nagyon lassan őrölnek, miközben a koronavírus azonnali fenyegetést jelent.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Donald Trump, Hszi Csin-ping, koronavírus, Orbán Viktor, Soros György, túlhatalomtörvény


Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Az emberek hallatták a szavukat – így kommentálta a választási eredményt a győztes párt, a baloldali nacionalista Inuit Ataqatigiit. A koncessziós jogokat birtokló, kínai érdekeltségű cég nem adja fel a harcot.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest