Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tanúként hallgatták ki eddig Borkai Zsoltot

Szerző: | 2020. május 18., 12:10 | Belföld

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tanúként kihallgatták már a korrupciós- és szexbotrányba keveredett volt győri polgármestert, Borkai Zsoltot – ez derül ki az ügyészség válaszából, amelyet Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő kérdéseire adtak. Polt Péter legfőbb ügyész levelét a 24.hu vette észre.

HIRDETÉS - AIP

– A Nemzeti Nyomozó Iroda Borkai Zsolt volt győri polgármester ellen három nyomozást indított korrupciósnak vélt ügyekben. A feljelentések és a nyomozás kezdete óta lassan fél év telt el és a választópolgároknak joguk van a tisztánlátáshoz, valamint a megfelelő tájékoztatáshoz – kezdte az ügyészségnek küldött írásbeli kérdését Ungár Péter.

Az LMP politikusa öt konkrét kérdést is feltett:

  1. Befejezték-e a nyomozás felderítési szakaszát és kihallgatták-e Borkai Zsoltot az ellene indított feljelentések kapcsán?
  2. Ha igen, milyen minőségben hallgatták ki?
  3. Ha kihallgatták, milyen új információk birtokába jutottak, amik segítik a további nyomozást?
  4. Ha még nem került kihallgatásra sor, annak mi az oka?
  5. Ha a nyomozás még a felderítési fázisban van, mikorra várható a gyanúsítottak kihallgatása és a vizsgálati szakaszba való továbblépés?

Az ügyészség az utolsó négy kérdés kapcsán annyit közölt, hogy a nyomozó hatóság Borkai Zsoltot tanúként hallgatta ki, a vallomásának tartalmáról azonban nem adnak tájékoztatást, mivel az „a nyomozás érdekeit sértené”. Azt is hozzátették, hogy Borkai Zsolt volt győri polgármestert érintően a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt két további büntetőeljárás van folyamatban, gyanúsítottja még nincs az ügyeknek.

Van ugyanakkor több gyanúsított annak kapcsán, hogy nyilvánosságra kerültek az adriai hajón történtek, illetve, hogy megpróbáltak azokért pénzt kicsikarni az érintettekből. Zsarolás és más bűncselekmények miatt öt embert hallgattak ki, őket vagyon elleni erőszakos, valamint emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Borkai Zsolt, Győr, nyomozás, ügyészség


Fogd rá az EU-ra!

Fogd rá az EU-ra!

A „fogd rá a nyuszira!”-típusú Brüsszel-hibáztatásnak a legékesebb példája Lázár János nyilatkozata, aki szerint míg a kormány által beszerzett keleti vakcinák 600 ezer magyar életét mentették meg, addig a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest