30 fok feletti hőség elé nézünk

30 fok feletti hőség elé nézünk

Napsütés (Fotó: Pixabay.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alapvetően napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel; ugyanakkor főleg nyugaton és délen néhány helyen zápor, zivatar kialakulhat – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint a hét utolsó napján az északkeleti, északi szél mérsékelt lesz, csupán zivatarok környezetében fokozódhat átmenetileg viharossá a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap sem lesz front a térségünkben, de a kánikula miatt többeknél jelentkezhet fejfájás, ingerlékenység, kialvatlanság, fáradékonyság, dekoncentráltság. Leginkább a szívbetegek, az idősek, és a vérnyomáspanaszokkal élők veszélyeztetettek – ők lehetőleg pihenjenek sokat, kerüljék a fizikai megterhelést. 10 és 16 óra között sokfelé erős, néhol nagyon erős lesz az UV-sugárzás. Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, de napközben lehetőleg kerüljük a direkt napsugárzást, a tűző napon rosszul is lehetünk. Figyeljünk oda a folyadékbevitelünkre.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap a legtöbb helyen száraz utakra számíthatnak az útnak indulók, csupán néhol a Dunántúlon és délen alakulhat ki helyi zápor, zivatar, melyek környezetében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, valamint hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, felerősödhet a szél. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Helyneként élénk lehet az északi-északkeleti szél, ez kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben!

Címkék: időjárás