Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nyíljon ki végre az emberek szeme! – Interjú Herczeg Zoltánnal

Szerző: | 2020. augusztus 14., 06:00 | Belföld, Featured

Herczeg Zoltán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nem arra adóztam, hogy Mészáros Viktornak legyen még két újabb szállodája, meg hogy ő és Tiborcz Viktor felvásárolja a Balatont, meg hogy a politikus viktorok offshore cégeken keresztül rommá gazdagodjanak – így fogalmazott a Magyar Hangnak adott interjújában Herczeg Zoltán annak kapcsán, hogy az államnak segítenie kell a vírus miatt bajbajutottakon.

(…)

A divattervező beszélt arról is, hogy egy megtépázott, megviselt, összetört lelkű nép a magyar. Ráadásul a politikusok már a rendszerváltás óta szerinte éppen ebből táplálkoznak – néhány kivétellel, mint Göncz Árpád volt – , ez a lelkileg megnyomorított, vak nép ugyanebből a közegből származó, vak, gonosz és kapzsi vezetőket választ magának. Pedig körbe kellene nézni és cselekedni.


HIRDETÉS

(…)

Saját szakmája kapcsán arról beszélt, hogy tíz éve nem kap állami lehetőséget, nem kap megrendelést a Magyar Divat ügynökségtől és még a fideszes vevői is elpártoltak tőle. Igaz, amit elvesztett a NER részéről, annak jó részét visszakapja a másik oldalról.

Okafogyottá váltak-e a raktárkoncertek bejelentésével korábbi dörgedelmes szavai, amikor leteremtette a zenésztársadalmat, amiért soha nem áll ki sem magáért, sem másokért? Mit érzékel, milyen a dolog visszhangja a zenésztársadalomban? Ha a mentőcsomag nem megfelelő megoldás, akkor tulajdonképpen mi lett volna az? Miért nem alakult ki nálunk az öntudatosabb kiállás kultúrája? Milyen hátrányos megkülönböztetések érték amiatt, hogy felszólal a hatalommal szemben? Hogy látja, a közeg, amelyben mozog, a zenészek, a divatipar, a tág értelemben vett popkulturális világ mennyire fogékony a harcos közéletiségre? Akad azért politikus, akiben képes lenne megbízni? Ha a jelenlegi politikai garnitúra nem megoldás, akkor mi a teendő?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang augusztus 14-én megjelent 2020/33. számában, digitálisan is.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/33. számban? Itt megnézheti!

Címkék: Herczeg Zoltán, Orbán Viktor, Orbán-kormány, polgárosodás, politikai elit


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest