Orbán Viktor is előadást tart az idei tihanyi Tranzit fesztiválon

Orbán Viktor is előadást tart az idei tihanyi Tranzit fesztiválon

Kövér László a 2019-es Tranzit fesztiválon (Fotó: tranzit.info)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond pénteken az idei, tihanyi Tranzit fesztiválon, amelyet a koronavírus-járvány miatt ötszáz fő részvételével tartanak meg. A Magyar Nemzet néven megjelenő kormánypárti napilap azt írja, hogy a kormányfő valószínűleg arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy az ország a század nyertese legyen. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a beszédet élőben lehet majd követni, a Facebookon és a HírTV-n.

A közéleti évadnyitó rendezvényen több miniszter és államtitkár is vitát folytat majd ellenzéki politikusokkal. A lap a programok közül kiemelte: pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pedig a szintén momentumos Hajnal Miklóssal ül egy asztalhoz. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd.

Szombatra is jutnak érdekes viták: „Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa?” címmel például Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke ütközik meg. Ezeket a vitákat élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők.

A Tranzit fesztivál a konzervatív közélet iránt nyitott fiatalok közéleti fóruma, amelyet 2009-ben szerveztek meg először. Az idei rendezvény augusztus 27-től 30-ig tart.