Elmarad a győri maratoni kajak-kenu-Európa-bajnokság

Elmarad a győri maratoni kajak-kenu-Európa-bajnokság

Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében aranyérmes lett a szegedi kajak-kenu világbajnokságon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eseményre október 1. és 4. között került volna sor.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a közösségi oldalán jelentette be szerdán: elmarad a győri maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság, miután az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) a törlésről döntött. Az ECA a magyarországi járványügyi előírások szigorításával és az alacsony nevezői létszámmal indokolta a lépést. A kontinensviadalt eredetileg Csepelen rendezték volna júliusban, de a pandémia miatt elhalasztották október elejére és a helyszínét is megváltoztatták.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az M1-nek elmondta, folyamatos egyeztetésben vannak az ECA-val. – Azt gondolom, hogy végül is összességében sajnos ezt a döntést meg kellett hozni – fogalmazott Schmidt Gábor, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben Magyarország otthont ad majd maratoni viadalnak. Azt viszont kiemelte, két nemzetközi versenyt így is rendeznek Magyarországon: jövő héten Szegeden az Olimpiai Reménységek Versenyét, azt követően pedig a világkupa-viadalt.