LMP: sok családnak már akár egy lecsó megfőzése is luxusnak számít

LMP: sok családnak már akár egy lecsó megfőzése is luxusnak számít

Az LMP politikusai, Tóth Áron és Szabolcs Dorottya Szolnokon gyűjtenek aláírásokat 2020. szeptember 19-én (Fotó: LMP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aláírásgyűjtésbe kezdett az LMP az ország számos pontján annak érdekében, hogy a kormány csökkentse öt százalékra az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját – mondta a párt társelnöke szombaton, a budapesti Fény utcai piacnál tartott, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté az MTI beszámolója szerint megengedhetetlennek és igazságtalannak nevezte, hogy az Európai Unióban a magyar embereknek kell a legmagasabb, 27 százalékos áfát fizetniük az alapvető élelmiszerekért.

Az elmúlt évben mintegy másfélszeresére emelkedett a zöldségek, gyümölcsök ára, ami azt eredményezte, hogy sok családnak már akár egy lecsó megfőzése is luxusnak számít – mondta.

Tóth Csaba, az LMP II. kerületi önkormányzati képviselője ugyanott közölte: azt kívánják elérni, hogy a tehetősebbek a jelenleginél több adót fizessenek, míg a rászorulókra kisebb terhek háruljanak.

https://www.facebook.com/lehetmas/videos/650071805883655/