HIRDETÉS
HIRDETÉS

Baranyi Krisztina: Nem támogatom, hogy Gréczy Zsolt Ferencvárosban térjen vissza

Szerző: | 2020. október 07., 19:21 | Belföld

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Nem tartom szerencsésnek és nem tudom támogatni (…), hogy Gréczy Zsolt, aki eddig semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, itt térjen vissza – erről írt közösségi oldalán Baranyi Krisztina, a kilencedik kerület polgármestere.

Mint a kerületvezető írta, most alakuló ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába a DK és az MSZP Gréczy Zsoltot, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi szóvivőjét jelölte, aki tavaly decemberben lemondott parlamenti mandátumáról. Felidézte azt is, a DK-s politikus lemondását azzal indokolta, hogy a nem sokkal korábban nyilvánosságra került intim fényképei miatt kitört botránnyal nem szeretné a pártját terhelni, és azóta számos sajtópert nyert a jobboldali szennymédia képviselőivel szemben, amelyek azt állították, hogy a képekkel nőket zaklatott.

– Nem szeretném elvitatni Gréczy Zsolt igazságát és nem tisztem megítélni politikai rehabilitációjának indokoltságát – szögezte le Baranyi. Hozzátette: amennyiben a Dk úgy ítéli meg, hogy újra szükség van Gréczy Zsolt politikai munkájára, akkor a visszatérését a magyar közéletbe annak a politikai közösségnek kell saját szervezetén belül képviselnie, amelynek érdekeire hivatkozva meghozta azt a döntést, hogy visszavonul a politikától.


HIRDETÉS

A polgármester arra is kitért, Ferencváros folyamatosan a Fidesz és a szélsőjobboldali média célkeresztjében van, „folyamatosan hazugságok és mocskolódások ellen kell védekeznie, miközben az elért eredményeink azt mutatják, hogy már egy év alatt is lehet tisztább, zöldebb, korrupciómentes Ferencvárost teremteni”. – A kerület nem tud több politikai terhet cipelni – írta aláhúzva, a DK-MSZP frakció jelöltjének elfogadása eddigi politikai pályájával sem lenne könnyen összeegyeztethető. – Tisztelettel kérem a DK-t és az MSZP-t, gondolják át a jelölésüket – zárta sorait.

Címkék: Baranyi Krisztina, DK, Ferencváros, Gréczy Zsolt, MSZP


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest