HIRDETÉS
HIRDETÉS

Azt kérik a kecskemétiektől, maszkban látogassák a temetőket a koronavírus miatt

Szerző: | 2020. október 28., 19:19 | Belföld

Mécses ég egy síremléken a budapesti Farkasréti temetőben halottak napján, 2019. november 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az orrot és a szájat egyaránt eltakaró maszk viselésére kéri a szabadtéri piacok és a temetők látogatása során a kecskemétieket közösségi oldalán szerdán közzétett bejegyzésében a polgármester. Mint írta, „aggasztó információk érkeznek Kecskemét koronavírus fertőzöttségével kapcsolatosan. Sajnos, a megyeszékhely gócpont lett”.

Szemereyné Pataki Klaudia azt kérte a kecskemétiektől, hogy „az írott és íratlan járványügyi szabályokat egyaránt tartsák be”. Bejegyzésében arra is kitér, hogy a Budai utcai szabadtér piacot kordonnal veszik majd körbe és a piacfelügyelők, illetve városrendészek a belépési pontokon is ellenőrzik a maszk használatát. A közelgő halottak napja alkalmából pedig arra kérte a kecskemétieket, hogy mivel október 30-án, 31-én és november 1-jén várhatóan zsúfoltak lesznek a temetők, ott is viselje mindenki a maszkot.

A polgármester később egy másik posztjában azt írta, a kislánya is elkapta a koronavírust, ő maga pedig néha az éjszaka közepén riad fel és „azon gondolkodom, hogy polgármesterként vannak-e még lehetőségeim a járvány terjedésének lassítására”.


HIRDETÉS

Címkék: halottak napja, Kecskemét, koronavírus, Mindenszentek napja, Szemereyné Pataki Klaudia


HIRDETÉS
Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Miután az áldozatot becsalták a házba, bántalmazták: italosüveggel, tégladarabbal és kalapáccsal ütötték, amitől az asszony többszörös arckoponyatörést szenvedett, valamint több csigolyája és a bordája is eltört.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest