Győrben bukkant fel a kampányoló Orbán Viktor

Győrben bukkant fel a kampányoló Orbán Viktor

Dézsi Csaba András győri polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök Győrben 2024. április 23-án. (Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemesgörzsönyi magtár után Győrben folytatta országjárását Orbán Viktor – derül ki a győri fideszes polgármester, Dézsi Csaba András Facebook-posztjából. 

„Egy nagyon kedves vendég érkezett hozzám tegnap délután Győrbe” – írta Dézsi, aki szerint Orbán egy kávéért ugrott be hozzá. A polgármesteri posztért újrainduló politikus bemutatta Orbánnak a felújításra váró Spartacus csónakházat, a Vaskakas tavernát, a Schäffer-házat és a Napóleon-házat. Majd megjegyezte „mindketten azért dolgozunk, hogy Magyarországon és Győrben is az emberek békében élhessenek”. A városban sokan indulnak a polgármesteri posztért, köztük van Borkai Zsolt korábbi polgármester, aki az adriai szexbotránya után mondott le, és nemrég lapunk is interjút készített vele.

Orbán Viktor hétfőn a néhány száz fős, Veszprém megyei Nemesgörzsönyben „rúgta be” kampányát, itt mondta azt, hogy „mégis csak én vagyok Magyarország első falusi miniszterelnöke”. Ez a kijelentés azonban nem felel meg a valóságnak – hívja fel a figyelmet a Telex. Vidéki születésű volt Szemere Bertalan is, de Andrássy Gyula is a ma már Szlovákia területéhez tartozó, a 800 főt el sem érő Oláhpatakon látta meg a napvilágot. Sorolhatjuk még a falusi miniszterelnököket: Lónyay Menyhért, Széll Kálmán, Peidl Gyula, Gömbös Gyula, Nagy Ferenc, Hegedüs András. Németh Miklós Monokon született. Orbán Viktor egyébként Székesfehérváron született, és bár gyerekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte, középiskolában már a megyeszékhelyre járt. A miniszterelnök úgy kezdett bele mostani országjárásába, hogy a sajtót nem értesítik a programjáról, így csak utólag lehet értesülni arról, hol járt éppen a miniszterelnök.