Orbán Viktor berúgta a kampányt

Orbán Viktor berúgta a kampányt

Orbán Viktor országjárásának első állomása (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országjárásra indult a szombaton hivatalosan is megkezdődött választási kampány részeként Orbán Viktor, legalábbis erről árulkodik a Facebook oldalára kitett fotó. A képhez írt szöveg szerint az első állomás Nemesgörzsöny volt, ez egy község Veszprém megyében, Pápától nagyjából tíz kilométerre. A miniszterelnök annyit fűzött még hozzá, hogy „A kampányt berúgtuk”.

Az országjárás már csak azért is érdekes, hiszen előzetesen nem közölték, hogy a kormányfő kampánykörútra indul, igaz, már a 2022-es országgyűlési választások előtt sem voltak előre meghirdetett ilyen rendezvények a részvételével.

Az MTI később Havasi Bertalanra, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva azt írta, hogy Orbán Viktor az egyik magtárban több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt; az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is. A miniszterelnök azt mondta, a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint korábban. – Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani – fogalmazott, megjegyezve: ő Magyarország első falusi miniszterelnöke. – Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, a magyar vidék, a magyar falu segítséget, ha nem a közülük jövő miniszterelnöktől – tette fel a kérdést. Beszélt arról is, hogy a mezőgazdasági árak összeomlottak, mégpedig Brüsszel elhibázott döntései miatt, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az Európai Unió élére. Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, „rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását”.

Orbán Viktor múlt pénteken nyitotta meg a kampányt és habár június 9-én egy napon lesz az önkormányzati és európai parlamenti választás is, a kommunikációja egyértelműen utóbbira, az uniós voksolásra koncentrál. Nagyjából negyedórás beszédet tartott arról, hogy ők a „toronymagas esélyesei” a voksolásnak, és ha újra bizalmat kapnak, Magyarország nem fog belesodródni a háborúba. Majd bemutatta a Fidesz „választási manifesztumát” is a már jól ismert szlogennel: „No migration! No gender! No war!”.