Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

111 beteg hunyt el koronavírus következtében az elmúlt 24 órában

Szerző: | 2020. november 22., 09:47 | Belföld

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben egy beteg pulzusát méri a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az elmúlt 24 órában 4320 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 174 618 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, az aktív fertőzöttek száma jelenleg 127 903 – közölte vasárnap a járványügyi védekezésről tájékoztató kormányzati honlap. A beszámoló szerint 111 többségében idős, krónikus beteg hunyt el az elmúlt nap során, így a járványhoz köthető halottak száma 3800 főre emelkedett.

A tájékoztatás szerint a szombatihoz képest nyolcvannal kevesebben, 7278-an szorulnak kórházi ápolásra, közülük a tegnapihoz képest tizenkilenccel többen, 618-an vannak lélegeztetőgépen. A tájékoztatás szerint 42 915-en gyógyultak fel eddig a kórból.

A tájékoztatás szerint az aktív fertőzöttek 22, az elhunytak 25, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 5211 esetben intézkedett.


HIRDETÉS

A vasárnapi beszámoló is részletezte a járványügyi védekezés kapcsán szerdán életbe lépett intézkedéseket, korlátozásokat:

  • Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalmat vezettek be, az üzletek
  • Az üzletek a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével este 7 óráig maradhatnak nyitva
  • A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezer főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező
  • Minden gyülekezés tilos, mindennemű rendezvény megtartása tilos
  • Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak
  • Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg, esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg
  • A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani, az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett, míg a szabadidős létesítmények használata tilos
  • A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a középiskolák és az egyetemek, főiskolák digitális munkarendre térnek át

Címkék: koronavírus, koronavírus-járvány, Magyarország, statisztika


HIRDETÉS
A vírus mint lehetőség

A vírus mint lehetőség

Sulykolja a kormányfő, hogy a Covidot majd megöljük a vakcinával. Ez nagyszerű. Csakhogy most volna alkalom megbeszélni, hogy az egészségügy a járvány után nem fog „meggyógyulni”!

Belgiumban kinyithatnak a boltok

Belgiumban kinyithatnak a boltok

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest