Nem baleset lehetett a XV. kerületi lakástűz: elfogtak egy férfit a rendőrök

Nem baleset lehetett a XV. kerületi lakástűz: elfogtak egy férfit a rendőrök

Családi házban keletkezett tűz oltásán dolgoznak tűzoltók a rákospalotai Pázmány Péter utcában 2020. november 23-án hajnalban. A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületből három embert mentettek ki (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogták a két halálos áldozattal járó, XV. kerületi lakástűz feltételezett elkövetőjét hétfő délben a IV. kerületben – közölte Sári Tamás rendőrhadnagy az MTI-vel. A tűz kapcsán idegenkezűség gyanúja merült fel, a rendőrség több ember ellen elkövetett emberölés miatt indított eljárást, és már hétfő délben elkapta a hajnali tűzeset feltételezett elkövetőjét, M. Andrást  – tudatta.

A rendőröket hajnali 3-kor riasztották a helyszínre. A családi ház több helyisége is égett, egy 12 éves kisfiút az épület tetejéről mentett ki a rendőrség. A tűzesetben egy 60 éves férfi és szintén 60 éves felesége hunyt el. A tájékoztatás szerint a férfi a helyszínen, házastársa a kórházban hunyt el.

A katasztrófavédelem hétfő reggel az MTI-vel azt közölte, hogy a tűzoltókat a hétvégén ötvenhét lakástűzhöz riasztották, azokban két ember meghalt, többen pedig füstmérgezést szenvedtek.