Sokan akarják teszteltetni magukat karácsony előtt

Sokan akarják teszteltetni magukat karácsony előtt

Koronavírusteszthez vesz mintát Csicsely Stefánia, a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója Siposné Varga Ildikótól, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusától az intézményben 2020. december 2-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre többen jelentkeznek be fizetős koronavírus tesztre a karácsony előtti napokra, hogy negatív teszttel aztán elutazzanak rokonaikhoz, és együtt töltsék az ünnepeket – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A csatornának megszólalt az egyik magánlabor, a Waberer Medical Center sürgősségi szakorvosa is. Sárosi Balázs elmondása szerint elsősorban a 21-i hétre látszik jelentős megugrás a számokban, már most 60 százalék feletti a foglalások aránya.

A tapasztalatok szerint az úgynevezett PCR és az antigén tesztekre is ugyanolyan nagy az érdeklődés.

Szlávik János infektológus ugyanakkor óva int attól, hogy bárki negatív teszttel elutazzon idős rokonaihoz, mert a teszt előtti napokban vagy utána is megfertőződhetünk. Szavai szerint tehát hamis biztonságérzetet adhat egy negatív teszt. Ráadásul éppen a családi rendezvények jelentik a legnagyobb rizikót, hiszen akkor találkozhatunk veszélyeztetett rokonokkal.

Címkék: teszt