Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Pest megyei kormánymegbízott: Hadházy „halottkampányt” folytat

Szerző: | 2021. január 08., 19:04 | Belföld

Hadházy Ákos és a biztonságiak a szekszárdi kórház előtt Forrás: Hadházy Ákos Facebook-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kifejezetten méltatlan, hogy Hadházy Ákos „halottkampányt” folytat – nyilatkozta a közmédiának pénteken Pest megye kormánymegbízottja. Tarnai Richárd a független országgyűlési képviselő azon állítására, illetve az interneten közzétett videójára reagált, amely szerint kegyeletsértő módon tartják a koronavírus-járvány áldozatait a szentendrei halottasházban.

HIRDETÉS - AIP

Az MTI által idézett kormánymegbízott szerint a videón szereplő elhunytak között egy „Covidos” sem volt, illetve a kegyeleti jogokért éppen az az önkormányzat felelős, amelynek vezetése egy politikai oldalon áll Hadházyval.

Hozzátette: a szokásos Hadházy-féle hazugságot láthattuk és hallhattuk.

Tarnai Richárd elmondta: a temetőkről és a temetkezésről szóló jogszabály szerint a temető tulajdonosának, ez esetben a szentendrei polgármesternek és önkormányzatnak a feladata a temető kegyeleti rendjének biztosítása.

Hozzáfűzte, a szentendrei járási hivatal vezetője még december 16-án, a hosszú ünnepi szünetre tekintettel felhívta a polgármesterek figyelmét, hogy külön figyeljenek a temetőkről szóló jogszabályok betartására.

Tarnai Richárd közölte: amint értesült a történtekről, vizsgálatot rendelt el és már most lehet látni, hogy több szabálytalanság történt. Ugyanakkor ízléstelennek tartja, hogy Hadházy Ákos „halottkampánnyal” próbál politikai haszonra szert tenni. Ráadásul „mellé is lőtt”, mert a „sajátjai” háza táján találta a hibát, miközben az állítások arra vonatkoztak, hogy a kormány kezeli rosszul a válságot – fogalmazott.

Mint ismert, péntek reggel nagy megdöbbenést keltett az a videó, amelyet Hadházy Ákos tett közzé a Facebook-oldalán, és amely egy szentendrei halottasházban uralkodó áldatlan állapotokat mutatta be. A videó tanósága szerint fekete zsákban, fa koporsókban fekszenek az elhunytak, ám sok esetben a koporsók – a helyhiány miatt – nincsenek lefedve, sőt egy személy alsóneműben látható a nyitott koporsóban.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere azonnal helyszíni vizsgálatot ígért a járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával. 

A Szentendre és vidéke portálnak sikerült megszólaltatnia az üzemeltető cég, az Interwork Kft. vezetőjét, aki nem tagadta, hogy a felvétel valódi. A portál kérdésére azt mondta: „Hogy, mi az oka ennek? A világjárvány, a covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Covid–19, Hadházy Ákos, koronavírus, Szentendre, Tarnai Richárd, temető


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest