Hatályon kívül helyezte egy ezredes miniszteri biztosi kinevezését a honvédelmi miniszter

Hatályon kívül helyezte egy ezredes miniszteri biztosi kinevezését a honvédelmi miniszter

Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart a NATO 2019 június 27.-i értekezlete után (Fotó: (Magyar Hang/Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatályon kívül helyezi Benkő Tibor honvédelmi miniszter azon utasítását, amellyel korábban Balogh András József ezredest a honvédelmi igazgatás fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki – derül ki a Hivatalos Értesítő csütörtök esti számából. Balogh megbízatása eredetileg 2019. augusztus 12. napjától 2021. augusztus 1. napjáig szólt.

Balogh feladata többek közt az volt, hogy koordinálja a honvédelmi ágazatot érintő állami légügyi jogszabályok előkészítési feladatait, illetve a honvédelmi ágazat közegészségügyi és járványügyi feladatait, valamint hogy javaslatot tegyen a katonai hatósági feladatrendszer egyes elemeinek megújítására.

Eközben a Telex arról írt csütörtökön este, Orbán Viktor miniszterelnöknek új sportügyi főtanácsadója lett Schmidt Ádám személyében, aki januártól már munkába is állt. Mint kifejtették, a kormány számára stratégiailag kiemelt területen Schmidt fontos, bizalmi pozíciót tölthet be, és bár kinevezését eddig nem közölték hivatalosan, de érdeklődésükre nem cáfolta az érintett, hogy elvállalta a feladatot. Schmidt felesége a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin. Mint a lap felidézte, Schmidt 2009-ben a Magyar Olimpiai Bizottság jogi igazgatója volt, később a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) jogásza lett, utána pedig a szövetség minősítő bizottságának elnöke. Egyébként 2008 óta működik saját ügyvédi irodája, emellett a Testnevelési Egyetemen is tanított.