Ha csak néhány órára is, de szerdára is kisüthet a nap

Ha csak néhány órára is, de szerdára is kisüthet a nap

A befagyott Bujtosi-tó Nyíregyházán 2021. január 16-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gomolyfelhők miatt változóan, a déli órákban erősebben felhős idő várható összességében néhány órás napsütéssel szerdán – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Északkeleten délelőtt még lehetnek makacs ködfoltok, de délutánra kitisztul az idő. Reggel, délelőtt elsősorban a Duna mentén még előfordulhat hózápor, majd estétől az északkeleti határnál lehet ismét havazás. A Dunántúlon erős, a Duna-Tisza közén élénk, keletebbre mérsékelt északnyugati szél fog fújni. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire – 7 és 0 fok között alakul, de az északkeleti, havas, szélvédett tájakon – főként Borsod északi részein – ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az északi határ mentén néhol napközben is fagyhat.

Az Időkép szerint szerdán nem várható fronthatás, de a fagyos reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, sajoghatnak a műtéti hegek. – A kissé változékony időben ingadozhat a komfortérzet és a vérnyomás. A szeles dunántúli és középső tájakon emellett fejfájás, ingerlékenység is jellemző lehet – írták hozzátéve, napközben többfelé kisüt legalább néhány órára a nap, ez javíthat hangulatunkon, közérzetünkön.

Címkék: időjárás, tél