Letartóztatták az élettársa holttestét dögkútba rejtő férfit

Letartóztatták az élettársa holttestét dögkútba rejtő férfit

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai helyszínelnek egy dögkútnál, ahol egy nő holtestére találtak (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 49 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte élettársát és a holttestét egy dögkútba rejtette – közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap az MTI-vel.

Az eljárás adatai szerint a férfi 2020 novemberében egy szóváltás után nagy erővel lefejelte élettársát, majd az ájult asszonyt addig bántalmazta, míg az bele nem halt a sérüléseibe. Az elkövető a holttestet egy takaróba csavarta, a lakóhelye közelében egy állati tetemeknek ásott gödörbe rejtette, és állati maradványokkal, gallyakkal befedte. A bántalmazás annyira brutális volt, hogy az áldozatnak szinte minden csontja eltört.

A Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával nyomoz a férfi ellen, akit a gyanúsításban szereplő, kiemelkedő súlyú bűncselekmény bizonyítottsága esetén a bíróság akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhet.

A férfi több mint két évtizede külföldi állampolgárként, magyar lakcímkártyával és tartózkodási engedéllyel egy Pest megyei település önkormányzatának tulajdonában lévő szolgálati lakásban él. Az elkövető egyébként korábban beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint egy ideje már gyakran veszekedtek élettársával, az egyik ilyen alkalommal, 2020. november 5-én eldurvult a vita. Állítása szerint „ki volt kattanva”, amikor lefejelte, majd bakanccsal megrugdosta áldozatát.

Az ügyészség szerint lakhatási, személyi és családi körülményei miatt szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért kérték a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a távmeghallgatás útján megtartott ülésen meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását március 7-ig. „A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható” – közölte a törvényszék.