Újpest is megköszönte a megkéselt rendőr és az őt megmentő társa munkáját

Újpest is megköszönte a megkéselt rendőr és az őt megmentő társa munkáját

Újpest önkormányzata is megköszönte a megkéselt rendőr és társa munkáját (Fotó: Déri Tibor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szarvas Erika és Lingvai Péter rendőr őrmesterek érkeztek ma meghívásunkra a Polgármesteri Hivatal Dísztermébe, ahol Czigler László alpolgármesterrel átadhattuk számukra Újpest köszönetét. A két hősnek mindenekelőtt sikeres felépülést, kitartást, majd idővel zökkenőmentes munkába állást kívánok! – számolt be róla közösségi oldalán a kerület polgármestere, a momentumos Déri Tibor. Korábban már Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya is dicséretben és jutalomban részesítette a rendőröket. 

Emlékezetes, tavaly éppen karácsony napján riasztották a rendőrpárost egy Kassai utcai társasház lépcsőházában hangoskodó férfi miatt. A megérkező járőrpár férfi tagját az agresszív férfi késsel többször megszúrta, ezért a másik rendőr társa életének védelmében lelőtte a támadót, aki a helyszínen meghalt. A megkéselt rendőrt súlyos állapotban vitték kórházba, ám szerencsére azóta felépült.