Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Koronavírus: 104 beteg hunyt el, nagyot ugrott a fertőzöttek száma is

Szerző: | 2021. február 18., 09:14 | Belföld

Plavecz János háziorvos beadja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájából készült oltóanyagot egy idős férfinak tatabányai rendelőjében 2021. február 5-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában újabb 2853 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 394 023-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Szerdán még 1548 volt az új esetek száma, így közel duplázódásról lehet beszélni. Utoljára január 8- án és 9-én volt hasonlóan magas a napi új fertőzöttek száma. 

HIRDETÉS - AIP

Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035-re emelkedett – közölte a kormányzati tájékoztató oldal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A gyógyultak száma egy nap alatt 1374-gyel, 301 363-ra nőtt, az aktív fertőzöttek száma 78 625-re emelkedett.

Egy nap alatt 20 855 tesztet végeztek, ezzel a mintavételek száma 3 434 878-ra nőtt. A pozitív tesztek aránya 13,6 százalék. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint akkor lehet valós képe egy országnak a járvány terjedéséről, ha a pozitív tesztek aránya 5 százalék alatt marad.

4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen, mindkét szám emelkedésről tanúskodik. Minden jel arra utal, hogy a brit mutáció valóban terjed idehaza, amint azt Müller Cecília országos tiszti főorvos is jelezte. 

Eddig 365 021-en kapott oltást, közülük 141 023-an már a második adagot is megkapták. Ez 3,6 illetve 1,4 százalékos átoltottságot jelent a Portfólió számításai szerint.

Mint a koronavirus.gov.hu írja, az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon. – Ma újabb AstraZeneca-vakcina szállítmányt várunk és elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is – írják a honlapon.

A hivatalos tájékoztató oldal arról is beszámol, hogy a kormány előterjesztésére az Országgyűlés kedden kezdte tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását.  

HIRDETÉS - AIP

Címkék: elhunytak, koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-oltás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest