Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nagyon összezsúfolódtak az idősek a szombathelyi oltópontnál

Szerző: | 2021. február 24., 11:45 | Belföld

Beadják a Pfizer-BioNTech vakcinát egy egészségügyi dolgozónak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a fõváros XIII. kerületében 2020. december 30-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Száznál is többen várakoztak szerda reggel nyolckor a szombathelyi oltópont előtt, írta meg a Nyugat.hu. A város oltópontjai közül négy is a régi SZTK-ban működik, így nem is csoda, hogy ennyi ember összegyűlt itt, várakozva a vakcinára – írták.

HIRDETÉS - AIP

Két külön bejárat áll rendelkezésre, ezért a Nyugat szerint a Március 15. téri körforgalomtól az Agora Sportház lépcsőjéig egyetlen egybefüggő tömeg jött létre. Senki nem tudta, meddig kell várakozni, vagy hogy hova kellene állnia.

Főleg az időseket hívták mára, akik a körzeti orvosuktól kaptak értesítést a helyszínről. Bár mindenkit külön, konkrét időpontra hívtak, de a sor hamar feltorlódott. Többször is szólni kellett az embereknek, hogy akinek még nem hangzott el a neve, ne álljon a bejárat elé.

Az Úgytudjuk.hu videóval is jelentkezett a helyszínről, megjegyezve, hogy a mozgássérült parkolóhelyekre is beálltak az arra jogosulatlanok. Bár a kiérkező rendőrök igyekeztek a forgalmat kezelni, de ők sem sokat tudtak tenni. A lap hozzátette, a hetven-nyolcvan éves embereknek órákig kell a sorban állniuk, mire szólítják őket, mindezt bármiféle leülési lehetőség vagy ivóvíz nélkül.

Az épület falára a stáb érkezése után ragasztottak ki nyomtatott papírokat, amin apró betűkkel próbálták közölni a tömeggel, ki mikor lesz soron. A papíron TAJ számok, telefonszámok is szerepeltek.

A felvételen azt is hallani, hogy néha teljesen véletlenszerűen hívják be az embereket annak ellenére, hogy eredetileg időpontra jönnek az oltandók. A várakozók azt mondták, hogy őket arról értesítették, hogy a rendszerrel akadtak problémák. De ez pontosan mit jelent, azt már velük sem közölték.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: oltás, oltópont, Szombathely, vakcina


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest