Kálmán Olga, Czeglédy Csaba és egy újságíró is van a DK várható egyéni jelöltjei között

Kálmán Olga, Czeglédy Csaba és egy újságíró is van a DK várható egyéni jelöltjei között

Kálmán Olga (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár még nem tudni, hogy a járvány miatt mikor lehet megtartani az ellenzéki előválasztásokat az egyéni választókerületekben, a pártok a háttérben már elkezdték a felkészülést. A Momentum sorra jelenti be az indulóit, most pedig a Demokratikus Koalíciónak jött ki egy nyolcvan neves listájaírja a Telex.

A DK-s lista egyik legmeglepőbb neve a 6. választókerületben tűnik fel, amely Józsefváros és Ferencváros egy részét foglalja magában. Manhalter Dániel korábban az RTL Klub tudósítója volt, az utóbbi időben pedig a háttérből, tanácsadóként segítette Gyurcsány Ferencéket, és ügynökségével médiaképzéseket a pártnak. A lapnak azt mondta, hogy még nem indult meg a jelöltállítási időszak, de az természetes, hogy a DK megkezdte a felkészülést az előválasztásra. Ebben a körzetben korábban már bejött az ellenzéknek, hogy egy politikától kívülálló újságírót indítottak a polgármesteri székért, hiszen az egykori klubrádiós Pikó András nyerni tudott. Itt egyébként egy induló neve ismert, Csordás Anett, aki a Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület vezetője.

Érdekes lehet még Szombathely, ahol az LMP Ungár Pétert, míg a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom a korábbi jobbikos Bana Tibort támogatja. A DK ebben a körzetben Czeglédy Csabát indíthatja el.

A budai oldalon több, széles körben ismert arcot is lehet látni a DK listáján. Például a 4. választókerületnél (II-III. kerület) Kálmán Olga neve szerepel, aki a főpolgármester-jelölti előválasztáson tűnt fel a politikában, azóta pedig a DK elnökségi tagja lett. Ebben a körzetben is komoly küzdelem várható az előválasztáson, hiszen a Párbeszéd Tordai Bencét, míg a Momentum Berg Dánielt indítja.

Barkóczi Balázs, a párt szóvivője azt mondta a lapnak, hogy ez a februári kiadványuk „azokat a DK-politikusokat mutatja be szerte az országban, akik helyben az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei”.