Feszültség a parlamentben: összeszólalkozott Tordai Bence és Varga Mihály

Feszültség a parlamentben: összeszólalkozott Tordai Bence és Varga Mihály

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2021-es költségvetés elfogadásáról szóló szavazáson, az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kisebb konfliktus alakult ki Tordai Bence párbeszédes képviselő és Varga Mihály pénzügyminiszter között hétfőn a parlamentben, amikor Tordai egy javaslatuk támogatására akarta rábírni a pénzügyért, és ezt telefonjával akarta rögzíteni – írja a hvg.hu.

Varga felszólalásában nehezményezte, hogy a Párbeszéd politikusa telefonjával akadályozta munkáját, és megkérte, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyesmi. Tordai válaszolt volna, de az ülést vezető Latorcai János elvette tőle a szót.

Tordai Bence az eset kapcsán elmondta a portálnak, hogy telefonjával akarta rögzíteni, ahogy megkéri Varga Mihályt, hogy támogassa javaslatukat, amelyben a magyarországi motoGP pályától, illetve a Vadászati világkiállítástól vonjanak el 9,3 milliárd forintot, és csoportosítsak át azt a II-III. kerületi rendelőkhöz. – Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták – állította Tordai. Arról is beszélt, hogy az Országház folyosóján is üldözte Vargát, de ott sem válaszolt neki. 

A pénzügyminiszter Facebook-bejegyzésben reagált. Szerinte Tordai politikusként még semmi hasznosat nem csinált. – Tordai próbálkozik mutatványokkal, álhírekkel, múltkor a telefonjával ugrott elém, hátha mondok valami karcosat (...). A telefont egy héttel ezelőtt már a zsebébe dugta, és miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált. Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát. Mit mondjak? Sajnálom szegényt… Sok ilyen lesz még, másokkal is, ezért továbbra is azt javaslom: Ne hagyjuk magunkat provokálni! A munkánkkal foglalkozzunk, hogy választott képviselőként azokat szolgáljuk, akik bennünket megválasztottak – írta a tárcavezető.

A Momentum sem hagyta szó nélkül

Varga bejegyzésére Berg Dániel, a Momentum politikusa is reagált, miután a pénzügyminiszter azt vélelmezi, hogy Tordai azért izgatott, mert tart az ellenzéki előválasztástól, ahol szerinte Tordainak esélye sincs Berggel vagy éppen a DK-s Kálmán Olgával szemben. Berg arról írt, reményei szerint 2022-től Tordai Bencével együtt dolgozhatnak majd a parlamentben. – Miniszter úr, csalódást kell okoznom. Ugyan Bencével különböző a stílusunk és vérmérsékletünk, a célunk ugyanaz: mindketten a változásért dolgozunk. Tordai Bence hangos akcióival, figyelemfelkeltő lépéseivel sokat tesz az ellenzék sikeréért. Mint látható, ez a fajta aktivizmus fideszes miniszterek nyugalmának a megzavarására is alkalmas – írta.