Fideszes polgármester: az orvosokat is megkérdezhették volna az egészségügy átalakításáról

Fideszes polgármester: az orvosokat is megkérdezhették volna az egészségügy átalakításáról

Dézsi Csaba András maszkban jelenti be, hogy meggyógyult (Forrás: a polgármester Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármester és főorvos interjút adott a GyőrPlusz reggeli műsorának, ahol elmondta, hogy sok egészségügyi dolgozó „kényszerből írta alá” az új szerződést – adta hírül az Úgytudjuk.hu.

A polgármester elmondta, Győrben mintegy 10 orvos és félszáz ápoló nem írt alá – köztük a polgármester felesége sem, akivel együtt építették ki a győri kardiológiát. A polgármester szerint még nála is tapasztaltabb felesége azért nem írta alá, mert nem dolgozhattak volna egy osztályon, viszont ő a szívkatéterezéshez ért igazán.

Dézsi Csaba András hangsúlyozta, jobb lett volna, ha a teljes egészségügyi rendszer módosítása előtt például orvosokat is megkérdeznek arról, hogy ez az egész jó ötlet-e, „de nem akarom őket bántani, mert nyilván mindenki annyit teljesít, amennyire képes, csak ne legyen rá büszke, ha keveset”.

Jenei Zoltán országós kórház-főigazgató megjegyzései kapcsán elmondta: „égbekiáltó baromság”, hogy 5500 ember távozása az egészségügyből akár még javíthatja is az ellátást. „Kiállították két emberemet, de kilencen sokkal több esélyünk van, hogy győzzünk” – foglalta össze a problémát a főorvos-polgármester.

A polgármester a beszélgetés végén elmondta, hogy a város kasszájából 18 milliárd forint „gurult ki” a járvány miatt hozott kormányzati elvonások kapcsán. – Nem panaszkodni akarok, de ez 18 ezer milliárd forint, tehát nem három forintról van szó – fogalmazott Dézsi Csaba András, aki korábban elárulta azt is, hogy többek között azért járnak Budapestre tárgyalni, hogy pénzt kérjenek még a költségvetésbe, „több-kevesebb sikerrel”.