A tízezret közelíti a napi regisztrált fertőzöttek száma

A tízezret közelíti a napi regisztrált fertőzöttek száma

Képünk csak illusztráció. Oltópont a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban 2021. február 24-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 293 414 fő a beoltottak száma, ebből 377 343 fő már a második oltását is megkapta – jelentette szombati cikkében a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott honlap. Beszámolójuk szerint az elmúlt 24 órában 9444 az új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, valamint elhunyt 163 többségében idős, krónikus beteg. A statisztikák szerint így a járvány kezdete óta 507 627 főnél mutatták ki a kórt, míg 16 790-en hunytak el a fertőzéshez kapcsolódóan.

A tájékoztatás szerint az aktív fertőzöttek száma 141 307 főre emelkedett; 8897 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 989-en vannak lélegeztetőgépen.

– A háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, és az Operatív Törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. A kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót – írták, hozzátéve azt, hogy azt is kérik, a hosszú hétvégén is tartsák szem előtt, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, kerüljék azokat a helyeket, ahol nagyobb esélye lehet a fertőzésnek.