Újabb milliárdokkal drágul a Városligetben épülő Néprajzi Múzeum

Újabb milliárdokkal drágul a Városligetben épülő Néprajzi Múzeum

Az épülő Néprajzi Múzeum (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel 3 milliárd forinttal drágult a Városligetben épülő Néprajzi Múzeum kivitelezése – írta meg a G7 az elektronikus közbeszerzési rendszer hirdetménye alapján.

Az épület kivitelezését eredetileg szűk 26 milliárd forintért nyerte el a ZÁÉV-Magyar Építő kettős (az előbbi Mészáros Lőrinchez, az utóbbi Paár Attilához köthető), amely a Puskás stadiont is építette, ám az ár már tavaly több mint 6 milliárd forinttal emelkedett az előre nem látható költségek miatt.

A mostani szerződés értelmében 2,8 milliárd forinttal kaphatnak többet az építők az Új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont befejező kiegészítő munkálataira, így a múzeum kivitelezésére csak ennél a két cégnél majdnem 35 milliárd forintot költ el a Városliget Zrt. A portál szerint az egyéb járulékos munkákkal már a 40 milliárdot közelíti az összköltség.

A kiegészítő munkálatok közé légzáró elemes álpadlórendszer telepítése, a világítás és a világításvezérlés kiépítése, az optikai gerinchálózat kivitelezése, az audiovizuális rendszerek kiépítése, valamint bútorok beépítése tartozik.

Az épületet az eredeti tervek szerint idén júliusban kellene átadni, de Kemecsi Lajos főigazgató nemrég azt mondta az InfoRádiónak, hogy csak jövő márciusra készülnek el.