Legalább 20 várandós nő kap oxigént, négyen pedig lélegeztetőgépen vannak a Semmelweis Egyetemen

Legalább 20 várandós nő kap oxigént, négyen pedig lélegeztetőgépen vannak a Semmelweis Egyetemen

COVID ellátás az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán 2021.03 (Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 20 várandós nő kap oxigént, és legalább négyen vannak lélegeztetőgépen, két császármetszést pedig már biztosan elvégeztek a budapesti Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, hogy mentsék a magzat és az anya életét – mondta el az ATV Híradójának Falus Ferenc.

A korábbi országos tiszti főorvos arról is beszámolt, hogy az átcsoportosítások után az Üllői Úti Klinikán ápolják a covidos kismamákat. A szakértő szerint a várandósokat az új mutáns vírusok jobban támadják, mint az eredeti vuhani kórokozó. Ezért is lenne nagyon fontos a kismamák védelme és beoltása. Példaként hozta fel Izraelt, ahol már Pfizer vakcinával oltják a második és harmadik trimeszterben lévő kismamákat, illetve a szoptatós anyákat.

Az ATV-től keresték a Semmelweis Egyetemet az elhangzottakkal kapcsolatban, az egyetemről azt írták: válaszukig türelmet kérnek.