Hétfőn huszonhat SZFE-s oktatónak járt le a felmondási ideje

Hétfőn huszonhat SZFE-s oktatónak járt le a felmondási ideje

Sajtótájékoztató az egyetemfoglalás 44. napján a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt. A mikrofonnál: Németh Gábor, egyetemi docens, író, az SZFE sztrájkbizottságának tagja (Fotó: Független Szabad Egyetem Facebook oldala/Todoroff Lázár)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A mai napon a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 26 oktatójának felmondási ideje jár le. Ez az első tanítási nap nélkülük – írta hétfőn közösségi oldalán az SZFE Hallgató Önkormányzata.

Mint kifejtették, „az elmúlt időszakban tanárainkból és mestereinkből bajtársak és barátok lettek”. – Távozásuk pótolhatatlan hiányt jelent, mégsem kényszerülünk búcsúzkodni. Elhivatottságuk garanciát jelent, hogy a megkezdett közös munka ma nem zárul le végérvényesen. Ezért hálával és tisztelettel tartozunk – írták hozzátéve, a tőlük kapott tudást nem vehetik el. Ezt követően felsorolták az érintett 26 tanár nevét, többek között Gigor Attiláét, Pálfi Györgyét és Upor Lászlóét. – Bízunk benne, hogy a közös gondolkodást és alkotást szabadon folytathatjuk – zárták soraikat.