850 vakcina 36 ezer vasutasra?

850 vakcina 36 ezer vasutasra?

A MÁV IC+ személykocsija Ferihegy vasútállomáson (Fotó: B.Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Müller Cecília országos tisztifőorvos megígérte a BKK, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Villamosművek, illetve MÁV és GYSEV dolgozóinak beoltását, de a Vasutasok Szakszervezetnek információi szerint a kormány mindössze 850 adag koronavírus elleni vakcinát szánt a csaknem 36 ezer vasutas dolgozó soron kívüli beoltására – írja a 444.hu.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke felháborítónak tartja ezt, hiszen a megbetegedett vasutasok száma meredeken emelkedik, az elmúlt napokban is százával dőltek ki a munkából, ismereteik szerint a fertőzött vasutasok száma elérte az 1800 főt. 

A szakszervezet elvárja, hogy minden regisztrált vasutast oltsanak be, első körben azt a több ezer dolgozót, aki részt vesz a vasúti forgalom fenntartásában, illetve azokat, akik a munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek az utasokkal, és nagyobb létszámban egymással is.

Meleg méltatlannak tartja az eljárást és felelőtlenül kevésnek azt az oltóanyag mennyiséget, amit a vasúti ágazat teljes létszámára szánt a kormány, miközben azt hirdeti, hogy „beoltjuk a vasutasokat”.

Az elnök szerint amennyiben a fertőzés az elmúlt hetekben tapasztalt ütemben terjed, gondok lehetnek a szolgáltatás biztosításával is.