Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

850 vakcina 36 ezer vasutasra?

Szerző: | 2021. március 26., 13:37 | Belföld

A MÁV IC+ személykocsija Ferihegy vasútállomáson (Fotó: B.Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Müller Cecília országos tisztifőorvos megígérte a BKK, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Villamosművek, illetve MÁV és GYSEV dolgozóinak beoltását, de a Vasutasok Szakszervezetnek információi szerint a kormány mindössze 850 adag koronavírus elleni vakcinát szánt a csaknem 36 ezer vasutas dolgozó soron kívüli beoltására – írja a 444.hu.

HIRDETÉS - AIP

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke felháborítónak tartja ezt, hiszen a megbetegedett vasutasok száma meredeken emelkedik, az elmúlt napokban is százával dőltek ki a munkából, ismereteik szerint a fertőzött vasutasok száma elérte az 1800 főt. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A szakszervezet elvárja, hogy minden regisztrált vasutast oltsanak be, első körben azt a több ezer dolgozót, aki részt vesz a vasúti forgalom fenntartásában, illetve azokat, akik a munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek az utasokkal, és nagyobb létszámban egymással is.

Meleg méltatlannak tartja az eljárást és felelőtlenül kevésnek azt az oltóanyag mennyiséget, amit a vasúti ágazat teljes létszámára szánt a kormány, miközben azt hirdeti, hogy „beoltjuk a vasutasokat”.

Az elnök szerint amennyiben a fertőzés az elmúlt hetekben tapasztalt ütemben terjed, gondok lehetnek a szolgáltatás biztosításával is.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: MÁV, Meleg János, oltóanyag, vakcina, Vasutasok Szakszervezete


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest