Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tisztul a kép az előválasztásra a szombathelyi választókerületben

Szerző: | 2021. április 20., 15:48 | Belföld

Bana Tibor (Forrás: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Várhatóan mégsem a Szombathely központú egyéni választókerületben méretné meg magát a korábbi jobbikos Bana Tibor. A Vas megyei 1-es körzetben így is marad több ismert ellenzéki: a Demokratikus Koalíciót erősítő Czeglédy Csaba és az LMP-s Ungár Péter.

HIRDETÉS - AIP

„Nem cáfolom” – ezt mondta a Nyugat.hu megkeresésére Bana Tibor arról, hogy korábbi terveivel ellentétben mégsem a szombathelyi választókerületben, hanem egy másikban méretné meg magát. Vas megye 3-as körzetéről van szó, amely magánban foglalja Körmendet és Szentgotthárdot is. Utóbbi településen született Bana Tibor és jelenleg is ott él.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Ebben a választókerületben az előválasztáson győztes ellenzéki jelöltnek minden valószínűség szerint V. Németh Zsolt (Fidesz) lesz az ellenfele, aki 1998 óta folyamatosan nyert a körzetben. Ellenzéki részről már bejelentkezett a volt szombathelyi polgármester Ipkovich György az MSZP és a DK támogatásával, illetve a momentumos Pleva Dániel.

Szombathelyen Bana Tibortól függetlenül is nagy csata várható. Ott méretné meg magát a DK-s Czeglédy Csaba, aki ellen egyébként – több társával együtt – költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Mellette ringbe száll az LMP-s Ungár Péter, aki bár budapesti, az utóbbi években rendszeresen jár a városba, még médiacéget is alapított ott.

Bana Tibor jelenleg is független országgyűlési képviselő és viharos körülmények között távozott a Jobbikból, miután nem értett egyet Jakab Péter elnök intézkedéseivel. A harag látszólag megmaradt, hiszen a napokban is arról posztolt a Facebookon, hogy Jakab Péter „hazugságoktól hemzsegő mondatokat vetett oda Ungár Péter ugytudjuk.hu nevű propagandalapjának”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bana Tibor, Czeglédy Csaba, előválasztás, Szombathely, Ungár Péter


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest